14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎnsărcinată la 13 ani

Însărcinată la 13 ani

O elevă de clasa a VII-a dintr-o localitate din Mehedinţi a ajuns zilele trecute la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin, unde s-a constatat că este însărcinată în luna a opta, iar medicii au sesizat poliţia şi Direcţia pentru Protecţia Copilului (DPC) Mehedinţi. Rudele fetei de 13 ani, din satul Cremenea, comuna Prunişor, nu spun cine este tatăl copilului, dar oamenii din sat îl acuză chiar pe părintele fetei, care, după ce i-a murit soţia în urmă cu trei ani, a luat darul beţiei, a devenit violent şi ar fi profitat de fetiţa lui în nenumărate rânduri.

„Fata a rămas însărcinată cu tatăl ei. De când a venit poliţia în sat, vecinul nostru stă mai mult ascuns. El a lăsat să se înţeleagă că ar fi fost băut şi nu şi-a dat seama că a profitat de fata lui“, au spus mai mulţi localnici din Cremenea.

Autorităţile judeţului Mehedinţi au fost sesizate despre situaţia fetei abia în urmă cu două săptămâni. Angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au efectuat o anchetă socială şi au constatat că fetiţa însărcinată şi fratele acesteia, de opt ani, duc o viaţa mizerabilă alături de tatăl lor. Consilierii au luat copiii şi i-au internat în Centrul de plasament din Drobeta Turnu Severin.

Înainte de Revelion cu două săptămâni, copila i-a povestit bunicii că este gravidă cu tatăl ei. Îngrijorată, femeia a sesizat poliţia, dar susţine că nepoata ei a fost violată în urmă cu opt luni de mai mulţi băieţi din Prunişor şi a rămas însărcinată cu unul dintre ei, nu cu tatăl ei.

„Aşteptăm ca fata să nască, apoi vom dispune efectuarea analizelor medicale, a ADN-ului tatălui şi al copilului şi se va constata dacă fetiţa de 13 ani a fost abuzată sexual de tatăl ei“, a declarat Geta Aprotosoaie, directoarea DPC Mehedinţi.

Curios este faptul că poliţiştii din Prunişor nu au fost sesizaţi despre nici un viol şi nici despre acte antisociale ce ar avea loc în sânul familiei din Cremenea.

Copila se află acum internată la Maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Tatăl celor doi copii nu este de găsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU